Jelka Jovanović: Atentat pod zaštitom

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2018, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelka Jovanović: Atentat pod zaštitom

Kosovska policija udvostručila je nagradu za informacije koje mogu doprineti rasvetljavanju ubistva predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, i ta je svota sada 20.000 evra, potvrdio je portalu Košev zamenik generalnog direktora Policije Kosova Dejan Janković u emisiji Slobodno srpski.

Uz poziv svima koji imaju saznanja o ubistvu Ivanovića da kontaktiraju Policiju Kosova. I obećanje da će im identitet biti sačuvan.

Jedan od najuticajnijih srpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << političara na Kosovu Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, ispred prostorija svoje stranke. Rano izjutra, s leđa, sa šest metaka. Devet i po meseci kasnije nema ni traga od ubica, nema ni osumnjičenih, a nalogodavci su spokojni jer se ni u naznakama ne zna dokle je stigla istraga. Iako su obećanja bila i brza i znakovita.

Slučajno? Zasigurno ne.

“Onaj koji je ispalio šest metaka u Ivanovića je specijalista za likvidacije”, napisao je u gotovo proročki tačnom tekstu Ismet Hajdari 18. januara (https://lupiga.com/vijesti/u-fokusu-kome-je-toliko-smetao-oliver-ivanovic-da-naredi-njegovo-ubistvo). I još: “Odluka da se ubije Ivanović nije donesena primarno zbog mržnje prema njemu ili njegovoj političkoj filozofiji, zato što je pravio velike greške za nacionalnu stvar ili je nesnošljivo nekom mnogo smetao već zato što je ocenjeno da njegovo žrtvovanje predstavlja dobar ulog za generisanje novog ciklusa krize na severu i šire, kao i blaćenje suprotne strane za ovo ubistvo. Iz tih razloga, odluka o Ivanovićevoj likvidaciji ne može da ne bude politička. Zato nikad i neće biti otkriveni njeni naredbodavci, čak i da bude uhvaćen onaj koji je za novac šest puta nemilosrdno povukao oroz na Ivanovića.”

Mesecima kasnije postaje jasno koliko je bio u pravu; nema sumnje da je reč o brutalnoj političkoj likvidaciji, sračunatoj da se glava Olivera Ivanovića koristi po potrebi. Bukvalno.

I jasno je da sve manje ljudi sa ove i one strane Ibra veruje da će ubice biti pronađene. Štaviše, sumnjaju da ih uopšte traže.

To je, izgleda, slučaj i sa zaduženima za istragu. Uostalom, da zdušno rade i veruju u ishod koji će krivce dovesti pred sud, ne bi za informacije o najtežem političkom atentatu poslednjih godina u ovom delu sveta nudili bednih 20.000 evra. Da, bednih, jer toliko u nekoliko minuta zarade svi kojima je Ivanović mogao da zasmeta, pre svega narko-trgovci i političari, neretko spojeni u iste figure. Ma toliko zarade i oni iz drugog kriminalno-političkog ešelona.

Nonsens je što svi oni mogu otići u Policiju Kosova i zaraditi koji evro pride, uključujući i egzekutora. Biće zaštićeni svedoci.

Glasan će biti pokoji zvaničnik sa obe strane administrativne linije, tj. granice, posebno onda kad je potrebno drugoj strani “natrljati nos”, što je bezmalo iskonska potreba i Prištine i Beograda. A šta je zgodnije od politikantskih igrarija tuđim životom? I za života i posthumno.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.