Izvor: Luftika.rs, 25.Apr.2021, 13:55

Jednostavan specijalitet afričke kuhinje, sočna piletina po receptu iz Kameruna

Beogradska kafana “Pavle Korčagin” nedeljom služi jela po receptima iz zemalja koje nisu priznale Kosovo. Zamolili smo ih da sa nama podele recept za neki od specijaliteta.
– Vrlo rado, nismo mi onaj poznati lanac brze hrane koji u strogoj tajnosti godinama čuva recept za burger sos. Evo recimo, podelićemo sa vama sastojke za nacionalno jelo Kameruna koje ćemo služiti u nedelju kao specijalitet zemlje koje nije priznala >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Kosovo. U pitanju je jelo POULET DG (Grilovana piletina sa peršunom, celerom, boranijom, dinstanom šargarepom i prženom bananom).
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Vojin od onih Cucića (@kafanapavlekorcagin)


Sastojci
– Pileće meso bez kostiju (1 kg)
1 kašika luka u prahu
1 kašičica + soli
1/2 kašičice belog bibera
1/2 kašičice belog luka u prahu
2 velika paradajza
1 mali luk isečen na kriške
2 srednje šargarepe
2 šake boranija
1- 2 grančice peršuna
1 mali zeleni luk
1/2 stabljike celera
malo praziluka (zeleni deo)
2 glavice belog luka
malo svežeg đumbira
1 mala ljuta papričica
pileći bujon (po ukusu)
Način pripreme
Isperite i obložite piletinu papirnim ubrusom. Dodajte sve sastojke marinade i dobro promešajte. Neka odstoji u frižideru oko sat vremena ili više.
U blenderu iseckajte belog luka, đumbir, zeleni luk, habanero, peršun i 1/4 šolje vode.
U srednju šerpu dodajte mariniranu piletinu, 1 kašiku mešavine svežih začina, 1/2 šolje vode. Dinstajte 5 minuta.
U velikom tiganju zagrejte ulje na srednje srednje jakoj temperaturi. Propržite piletinu sa svake strane dok ne postane zlatna i hrskava (~ 3 minuta sa svake strane). Izvadite piletinu i ostavite sa strane.
U isti tiganj dodajte isečeni luk i dinstajte oko minut. Dodajte paradajz isečen na kockice i kuvajte još 4-5 minuta. Zatim ubacite šargarepu i kuvajte oko 5 minuta. Zatim dodajte boraniju, 1/4 šolje mešavine svežih začina i nastavite da kuvate još 3-5 minuta dok povrće skoro ne bude gotovo.
Dodajte piletinu, preostalu pileću čorbu, promešajte i pustite da krčka. Ako je potrebno dodajte još pilećeg bujona.
Ukrasite sa malo sveže seckanog peršuna i poslužite dok je toplo.
Recept za praznično pile iz rerne kakvo niste probali (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.