Jakšić pred sudijom zbog veze s korupcijom

Izvor: Politika, 23.Sep.2011, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jakšić pred sudijom zbog veze s korupcijom

BEOGRAD – Član Visokog saveta sudstva Blagoje Jakšić danas će biti saslušan pred istražnim sudijom Specijalnog suda zbog sumnje da je sa saradnicima svojim delovanjem pribavio protivpravnu korist od 20 miliona dinara, dok je bio na čelu Opštinskog suda u Kosovskoj Mitrovici.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je danas zahtev za sprovođenje istrage protiv Jakšića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, izjavio je Tanjugu tužilac Miljko Radisavljević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
On dodao da je tužilaštvo takođe tražilo da se Jakšiću odredi pritvor.

Jakšiću, koji je i sudija Višeg prekršajnog suda, Visoki savet sudstva na današnjoj sednici ukinuo je imunitet od krivičnog gonjenja, rečeno je Tanjugu u tom najvišem sudskom telu.

Zahtevom za sprovođenje istrage osim Jakšića obuhvaćeni su privrednici Ljubomir Biševac i Miodrag Laketić kao i još troje zaposlenih u sudu u Kosovskoj Mitrovici, koji se već nalaze u pritvoru.

Sumnja se da je Biševac uz pomoć Laketića postao vlasnik lokala u Kosovskoj Mitrovici površine 320 kvm na osnovu falsifikovanog ugovora između firme „DP Luks” koju je predstvaljao Laketić i njega (Biševca).

Lokal je kasnije prodao i tako pribavio protiv pravnu imovinsku korist od 20 miliona dinara. Overa nepostojećeg ugovora je obavljena u tadašnjem opštinskom sudu u kosovskoj Mitropvici po nalogu tadašnjeg predsednika Opštinskog suda Blagoja Jakšića. Jakšić je naložio radnicima suda da zavedu nepostojeći ugovor i takvom zloupotrebom položaja omogućio Biševcu da stekne pritvpravnu korist.

Troje radnika suda već su u pritvoru, a jedan od njih je pre nekoliko dana iscepao stranice iz zvaničnih sudskih knjiga kako bi prikrio ovu radnju.

Tanjug

objavljeno: 23.09.2011.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.