Jahjaga traži pomoć u istrazi

Izvor: B92, 26.Dec.2014, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga traži pomoć u istrazi

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga pozvala je predstavnike susednih država da sarađuju u istrazi sprečenog terorističkog napada u Prištini.

Kosovske vlasti tvrde da su uhapsile srpskog državljanina koji je pripremao teroristički napad u Prištini i koji se po tom gradu vozio u automobilu "reno klio" u kom je bilo 13 kilograma eksploziva. Takođe, tvrdi se da je uhapšeni želeo da aktivira eksploziv ispred katoličke katedrale u Prištini.

"Predsednica Jahjaga, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imajući u vidu kompleksnu prirodu i ozbiljnost ovog slučaja, uputila je poziv državama regiona da sarađuju na rasvetljavanju okolnosti i da pomognu da se pred lice pravde izvedu umešani u ovaj teroristički čin", navodi se u saopštenju iz kabineta kosovske predsednice.

Povodom tog slučaja Jahjaga se danas sastala s premijerom Kosova Isom Mustafom i rukovodiocima službe bezbednosti.

Jahjaga je čestitala Policiji Kosova na stručnosti i dobro obavljenom poslu na sprečavanju terorističkog dela i na zaštiti nacionalne bezbednosti.

Na vanrednoj konferenciji za medije, ministar unutrašnjih poslova Kosova Skender Hiseni je rekao da je vozilom upravljao državljanin Srbije, rođen 1968. godine, sa inicijalima S.G.

"Ne možemo da damo detalje istrage, ali će se njegova biografija do kraja otkriti. U našem je interesu da se ovaj slučaj ispita do kraja, uprkos složenosti", rekao je Hiseni.

Agencija Beta saznaje da se uhapšeni zove Slobodan Gavrić, da je iz Raške i da je veterinar po profesiji. Prištinski mediji kažu da on sarađuje sa organima gonjenja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jahjaga traži pomoć u istrazi sprečenog napada

Izvor: Blic, 26.Dec.2014

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga pozvala je danas predstavnike susednih država da sarađuju u istrazi sprečenog terorističkog napada u Prištini...Kosovske vlasti tvrde da su uhapsile srpskog državljanina koji je pripremao teroristički napad u Prištini i koji se po tom gradu vozio automobilu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.