Jahjaga: OSK nemaju alternativu

Izvor: B92, 02.Maj.2014, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga: OSK nemaju alternativu

Priština -- Formiranje Oružanih snaga Kosova je neophodnost koja će se dogoditi narednih dana glasanjem u kosovskoj Skupštini, rekla je predsednica Kosova Atifete Jahjaga.

"Narednih dana Skupština Kosova će raspravljati o ustavnim promenama vezanim za formiranje OSK. Kao u svakoj demokratiji, tako i kod nas taj proces ne može proći bez suprotstavljenih stavova. U tom kontekstu, želim da podsetim sve da taj proces treba okončati formiranjem naših odbrambenih snaga", rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jahjaga tokom posete Bezbednosnim snagama Kosova.

Predsednica Kosova je kazala da formiranje Oružanih snaga Kosova predstavlja "neophodnost" kao i da ta opcija "nema alternativu".

Skupština Kosova će u ponedeljak 5. maja razmatrati ustavne promene koje se odnose na transformaciju BSK u Oružane snage Kosova. Za usvajanje te ustavne promene neophodna je dvotrećinska većina poslanika Skupštine Kosova kao i dvotrećinska većina poslanika manjinskih zajednica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Formiranje oružanih snaga neophodnost

Izvor: Akter, 02.Maj.2014

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga rekla je da je formiranje oružanih snaga Kosova neophodnost koja će se desiti narednih dana glasanjem u skupštini, javljaju prištinski mediji

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.