Jahjaga: Neulazak u Unesko - jedna izgubljena šansa

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Nov.2015, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga: Neulazak u Unesko - jedna izgubljena šansa

Predsednica Kosova Atifefe Jahjaga je neulazak Kosova u Unesko nazvala izgubljenom šansom za unapređenje, kako je rekla, vizije vrednosti i ciljeva kojima teži ova agencija UN i promovisanje ovih vrednosti na Kosovu.

Jahjaga je na svom Fejsbuk profilu napisala da je zahvalna "saveznicima Kosova širom sveta na izuzetnom angažovanju i pomoći u zajedničkoj borbi".

"Ovo angažovanje će samo imati ođeka na našu spremnost za zaštitu i očuvanje kulturnog nasleđa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koje je ujedno i svetska baština", napisala je kosovska predsednica.

Jahjaga je rekla i da je danas postalo jasno da "Kosovo uživa nepoljuljanu poodršku slobodnog i demokratskog sveta i da je ohrabreno time što su ga podržale 92 zemlje".

"Kosovo je napravilo neosporni napreak. Kako smo do sada pokazali, građani Kosova neće odustati of insistiranja da budu jednaki sa ostalim zemljama u zaštiti zajedničkih vrednosti", rekla je i dodala da će ova vlast nastaviti da gradi demokratsko društvo i da će nastaviti da "pružaju svoj doprinos dugoročnom miru u regionu i šire".

"Kosovo je ponosno na svoja dostignuća u stvaranju zajedničke države i na spremnosti njenih građana za očuvanje svog kulturnog nasleđa i njegove raznovrsnosti", navela je Jahjaga i dodala da "Kosovo neće da se obeshrabri jer kao i većina zemalja u svetu veruje da je nezaustavivo u konsolidovanju svoje državnosti na međunarodnoj areni".

Generalna konferencija Uneska odlučila je danas većinom glasova da ne prihvati predlog Albanije i primi Kosovo u članstvo te specijalizovane agencije UN.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Jahjaga: Nećemo da se obeshrabrimo, ali nam je žao zbog izgubljene šanse

Izvor: Blic, 09.Nov.2015

Predsednica Kosova Atifefe Jahjaga je neulazak Kosova u Unesko nazvala izgubljenom šansom za unapređenje, kako je rekla, vizije vrednosti i ciljeva kojima teži ova agencija UN i promovisanje ovih vrednosti na Kosovu...Jahjaga je na svom Fejsbuk profilu napisala da je zahvalna "saveznicima Kosova širom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.