Jahjaga: Haos i nasilje su neprihvatljivi

Izvor: Blic, 27.Jan.2015, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga: Haos i nasilje su neprihvatljivi

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je upozorila da su neprihvatljivi haos i nasilje tokom današnjih demonstracija u Prištini i pozvala na red i mir.

Na demonstracijama opozicionih stranaka u centru Prištine na kojima se zahteva smenjivanje ministra za povratak i zajednice Vlade Kosova Aleksandra Jablanovića i donošenje zakona kojim se Trepča pretvara u javno preduzeće, uhapšeno je 27 ljudi, a povređeno od više 30.

Policija je suzavcem i vodenim topovima osgovorila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << demonstrantima koji su policajce gađali kamenicama i "molotovljevim koktelima".

Jahjaga je pozvala demonstrante da se mirno raziđu i da se ne sukobljavaju s policijom, a političke partije da kroz dijalog reše otvorena pitanja, prekidajući time nasilje na ulici.

"Protest je neotuđivo pravo garantovano Ustavom, ali to pravo ide zajedno sa odgovornošću, a današnje nasilje dovodi u pitanje red i zakon, i ozbiljno narušava sigurnost građana", ukazala je ona.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cilj protesta rušenje Vlade Kosova

Izvor: B92, 27.Jan.2015

Premijer Kosova Isa Mustafa i njegov zamenik Hašim Tači su na vanrednoj konferenciji za medije ocenili da je rušenje Vlade bilo cilj današnjih demonstracija...Na demonstracijama opozicionih stranaka u centru Prištine se zahteva smenjivanje ministra za povratak i zajednice Vlade Kosova Aleksandra...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.