Jačanje saradnje Srbije i Iraka

Izvor: RTS, 02.Mar.2015, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jačanje saradnje Srbije i Iraka

Premijer Aleksandar Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom Iraka Falahom Abdulhasanom Abdulsadom o bilateralnim odnosima dveju zemalja, ocenivši da postoji mnogo mogućnosti da se oni unaprede, posebno u oblasti ekonomije.
Aleksandar Vučić je zahvalio iračkoj Vladi na principijelnom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa medijima, prenosi Tanjug.

Abdulsada je obavestio Vučića o bezbednosnoj situaciji u Iraku i borbi protiv međunarodnog terorizma, oličenog u "Islamskoj državi".
Predsednik Vlade Srbije rekao je da međunarodna zajednica mora da se ujedini u borbi protiv međunarodnog terorizma.
"Vlada Srbije spremna je da tu borbu, koliko može, pomogne", naglasio je srpski premijer.
Ambasador Iraka rekao je da je njegovoj zemlji stalo da Srbija bude politički i ekonomski jaka, jer je važno imati jake prijatelje.
Abdulsada je premijeru Vučiću preneo poziv predsednika iračke vlade Al Abadija da poseti Irak.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jačanje saradnje Srbije i Iraka

Izvor: Studio B, 02.Mar.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom Republike Irak Falahom Abdulhasanom Abdulsadom o bilateralnim odnosima, ocenivši da postoji mnogo mogućnosti da se oni unaprede, posebno u oblasti ekonomije...Aleksandar Vučić je zahvalio iračkoj Vladi na principijelnom stavu da ne...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.