Jablanović: Nisam podnio ostavku

Izvor: Cafe.ba, 03.Feb.2015, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jablanović: Nisam podnio ostavku

KOSOVSKA MITROVICA - Ministar za povratak i zajednice U Vladi samoproglašenog Kosova Aleksandar Jablanović izjavio je danas da nije podnio ostavku na tu funkciju i ocijenio da je odluka kosovskog premijera Ise Mustafe da više ne bude u njegovom kabinetu "duboko razočaravajuća".

"Protesti pokreta `Samoopredeljenje` nisu bili upereni toliko protiv mene, koliko protiv Srba i njihovog učešća u vladi", rekao je Jablanović.

On kaže da će stav o daljem odnosu "Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << liste" prema vladajućoj koaliciji biti zauzet u narednim danima, nakon konsultacija sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim relevantnim faktorima.

Jablanović je rekao da još nije dobio pisano obavještenje o odluci Mustafe i dodao da će se u narednim danima znati kakvi će mu biti politički planovi.

Premijer samoproglašenog Kosova Isa Mustafa saopštio je ranije danas da Jablanović više nije ministar u kosovskoj vladi.

Mustafa na konferenciji za novinare nije precizirao da li je Jablanović podnio ostavku ili je smijenjen.

Pretpostavlja se da je povod za ovakvu odluku Mustafe, Jablanovićeva izjava na Badnje veče u selu Zočište u kojoj je nazvao "divljacima" učesnike protesta koji su tog dana onemogućili raseljenim Srbima da posjete crkvu u Đakovici.

Ova Jablanovićeva izjava bila je povod za desetak protesta Albanaca, od kojih su dva posljednja u Prištini bila i nasilna.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.