JOŠ JEDNA SRAMOTNA PROVOKACIJA ALBANACA NA KOSOVU: Ukrali srpsku zastavu sa spomenika, pa je zapalili (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2022, 18:51

JOŠ JEDNA SRAMOTNA PROVOKACIJA ALBANACA NA KOSOVU: Ukrali srpsku zastavu sa spomenika, pa je zapalili (FOTO)

Grupa Albanaca zapalila srpsku zastavu u Prilužju.

Grupa mlađih Albanaca ukrala je danas i zapalila zastavu Srbije sa spomenika palim borcima u srpskom selu Prilužje, saopštila je Kancelarija za KiM Vlade Srbije.

Oni su iskoristili situaciju kada u selu nije bilo struje usled jakog nevremena i oko 16 sati upali u naselje, došli do spomenika sa srpskom trobojkom, pokidali lanac i ukrali zastavu, koju su potom zapalili u ulici koja vodi ka albanskom delu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sela.

Njihov čin primetili su meštani koji su čuli kako pevaju albanske pesme. Slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj.

Reč je o još jednom pritisku i provokaciji na račun Srba u ovoj većinski srpskoj sredini koja ima za cilj da ih onespokoji i protera sa kućnog praga, navodi se u saopštenju.

Kancelarija za KiM, kako se dodaje, najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin albanskih izgrednika koji pokazuje da u albanskom društvu nema ni trunke poštovanja za vrednosti srpskog naroda.

Pored kuća i hramova SPC koji se učestalo nalaze na meti ekstremista, učestalo se vandalizuju i lome srpska groblja i spomenici.

Dok se Srbi i zvanični Beograd trude da omoguće miran suživot srpskog i albanskog naroda u pokrajini, albanski predstavnici ovakvim nedelima ruše sve mostove pomirenja, dodaje iz Kancelarije za KiM.

- Takvi činovi inspirisani su antisrpskom retorikom Prištine i Aljbina Kurtija koji želi da na KiM nema više Srba - Grupa Albanaca zapalila srpsku zastavu u Prilužjudodaje se.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zapaljena srpska zastava na KiM: Zna se ko su počinioci

Izvor: B92, 29.Maj.2022

Grupa mlađih Albanaca ukrala je i zapalila zastavu Srbije sa spomenika palim borcima u srpskom selu Prilužje, saopštila je Kancelarija za KiM Vlade Srbije...Oni su iskoristili situaciju kada u selu nije bilo struje usled jakog nevremena i oko 16 sati upali u naselje, došli do spomenika sa srpskom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.