JOŠ JEDAN UDAR NA SRBIJU! Vjosa Osmani potpisala novi ukaz!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2023, 00:09

JOŠ JEDAN UDAR NA SRBIJU! Vjosa Osmani potpisala novi ukaz!

Odluka o njihovom razrešenju je doneta nakon zahteva tzv. Sudskog saveta Kosova

Predsednica privremenih prištinskih institucijaVjosa Osmani donela je ukaz o razrešenju dužnosti bivše predsednice Osnovnog suda u Mitrovici Ljiljane Stevanović i bivšeg predsednika Odeljenja Apelacionog suda u Mitrovici Nikole Kabašića, preneo je Kljan Kosova.

Inače, Lilijana Stevanović i Nikola Kabašić već su podneli ostavke u novembru prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine, kada su napustili svoje funkcije zajedno sa drugim Srbima, koji su u znak protesta podneli ostavke u pravosuđu, tužilaštvu i policiji.

Odluka o njihovom razrešenju je doneta nakon zahteva Sudskog saveta Kosova da se Stevanović i Kabašić razreše dužnosti zbog učešća u političkoj organizaciji, Srpskoj listi, piše Kljan Kosova. Kako se dodaje, niko od bivših srpskih sudija nije se žalio Vrhovnom sudu na odluku.

U međuvremenu, kako navode, Stevanović je tokom marta i aprila 2022. godine 28 radnih dana bila van dužnosti predsednika suda u Mitrovici. Njoj je 24. marta Sudski savet izrekao disciplinsku meru za isti prekršaj, zbog koje je sada i zvanično razrešena.

Stevanović i Kabašić su sa Dragicom Jakovljević i Lidijom Vučurović, prisustvovali sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Beogradu sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.