JOŠ JEDAN ŠAMAR LAŽNOJ DRŽAVI: Ovaj zahtev Prištine neće biti razmatran ni narednih nedelja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2023, 19:06

JOŠ JEDAN ŠAMAR LAŽNOJ DRŽAVI: Ovaj zahtev Prištine neće biti razmatran ni narednih nedelja!

Zahtev tzv. Kosova za prijem u Savetu Evrope, kako sada stvari stoje, ni narednih nedelja neće biti razmatran u telima ove organizacije, saznaje Kosovo onlajn iz diplomatskih izvora.

Prema tim informacijama, Nemačka, koja je najviše insistirala na tome da se ovo pitanje "otkoči" već ove nedelje, sačekaće 2. maj i sastanak na visokom političkom nivou u Briselu između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija i da se eventualno napravi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pomak ka formiranju Zajednice srpskih opština, pre nego što u SE ponovo pokrenu temu prijema tzv. Kosova.

Zahtev Prištine nije se danas našao na dnevnom redu Komiteta ministara SE, a neće biti ni vanredne sednice ovog tela do kraja nedelje na kojoj bi se raspravljalo o ovom pitanju, na čemu su najviše insistirale Nemačka i Italija. Island, kao predsedavajući Komitetom ministara, uspeo je da odoli ovim pritiscima.

Tako je izbegnuto i da se aplikacija tzv. Kosova nađe na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope koja počinje u ponedeljak, 24. aprila.

To znači da se o Kosovu gotovo izvesno neće raspravljati pre Samita Saveta Evrope, koji se održava 16. i 17. maja u Rejkjaviku, a najverovatnije ni tada, zbog komplikovane procedure kada je reč o zahtevu za članstvo , a koja mora da prođe više stepenika u telima SE pre nego što dođe na razmatranje na krovnom, ministarskom nivou.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kosovo čeka drugi maj: Još uvek ništa od pristupanja Savetu Evrope

Izvor: Danas, 19.Apr.2023

Zahtev Kosova za prijem u Savet Evrope, kako sada stvari stoje, neće biti razmatran ni narednih nedelja u telima te organizacije, saznaje Kosovo onlajn iz diplomatskih izvora.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.