JAKA DETONACIJA ODJEKNULA KOSOVSKOM MITROVICOM: Građani uznemireni - čula se u svim delovima grada

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2022, 00:06

JAKA DETONACIJA ODJEKNULA KOSOVSKOM MITROVICOM: Građani uznemireni - čula se u svim delovima grada

Pirotehničko sredstvo bačeno je kod Tri solitera, kod stepenica u blizini Medicinske škole

Severnim delom Kosovske Mitrovice večeras oko 21.45 odjeknula je jaka detonacija. U pitanju je jako piroteničko sredstvo i nije bomba, potvrđeno je za KoSSev u Kosovskoj policiji. .

Jaka detonacija dodatno je uznemirila građane Kosovske Mitrovice i čula se u svim delovima grada.

Pirotenička sredstva sa izuzetno jakom detonacijom bacaju se unazad >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nekoliko dana u severnoj Mitrovici, i to u višenacionalnim delovima grada.

Upravo su i ove eksplozije, uz druge incidente, prethodnih dana poslužile i kao povod da se od sinoć u severnu Mitrovicu rasporede pojačane snage Kosovske policije. U pitanju su albanski policajci koji su dodatno obezbedili, pored Tri solitera, i Bošnjačku Mahalu, Mikro naselje i Brđane.

Sinoć je u Srbovcu ranjen i albanski policajac. Bez daljih detalja o aktivnostima policije u ovom selu koje se nalazi na obe strane magistralnog puta Priština – Mitrovica – Leposavić, Kosovska policija je navela da je na njih pucano iz audija sa KM tablicama u pokretu.

Više od 500 pripadnika Kosovske policije srpske nacionalnosti napustilo je ovu instituciju početkom novembra u sklopu masovnog izlaska Srba iz kosovskih institucija, a zbog odluke Prištine o preregistraciji. Na to su se odlučili nakon suspenzije komandira Kosovske policije regiona Sever, Nenada Đurića, koji je prethodno izjavio da policija na Severu neće primenjivati drugu fazu odluke o preregistraciji, odnosno izricati novčane kazne vozačima koji nisu zamenili srpske tablice sa RKS.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.