Izvor: S media, 29.Mar.2013, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvinjenje Olivere Kovačević Beogradskom sindikatu

Voditeljka emisije 'Da možda ne' Olivera Kovačević uputila je izvinjenje članovima grupe Beogradski sindikat jer je greškom pesmu 'Kosovo je Srbija' pripisala tom bendu.

"Izražavam iskreno zadovoljstvo što su članovi Beogradskog sindikata izjavili da pesma 'Kosovo je Srbija', koja se nalazi na desetine mesta na Internetu, potpisana njihovim imenom, nije njihova i da se radi o falsifikatu", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << navela je Olivera Kovačević.

Ona je rekla da su članovi grupe Beogradski sindikat bili pozvani u emisiju i da bi svi nesporazumi bili razjašnjeni u toku emisije da se neko od njih odazvao pozivu.

Kovačević je objasnila da je pesma korišćena kao ilustracija ekstremističkih stavova omladine.

"Iako je u emisiji rečeno da na Ju-tjubu uz pesmu 'Kosovo je Srbija' stoji ime Beogradskog sindikata, to nije potencirano, već se nastojalo razjasniti o čemu se zapravo radi, pa je doslovno rečeno: 'Nebitno je kako se zove grupa. Ne pominjemo Sindikat, neki bend...', rekla je autorka emisije.

Olivera Kovačević je kazala da tekst pesme "Kosovo je Srbija" predstavlja ekstremni primer jezika mržnje i nacionalne netrpeljivosti i da će redakcija emisije "Da možda ne" zatražiti od Ministarstva unutrašnjih poslova i njihovog Odeljenja za visokotehnološki kriminal da pokrene istragu i utvrdi ko zaista stoji iza te pesme i ukloni je sa Interneta.

"Grupi Beogradski sindikat upućujem javno izvinjenje, a njihov demanti će u programu RTS biti objavljen u skladu sa zakonom", zaključila je Olivera Kovačević.

Članovi Beogradskog sindikata pobunili su se sinić nakon emitovanja emisije, jer je pušten deo pesma za koju je pogrešno navodeno da je pesma te grupe.

Jedan od čalnova BG sindikata Škabo na svom profilu na društvenoj mreži Facebook je rekao: Zašto, Olivera? Zašto, Tijaniću? Sad ćemo lepo na sud!

(RTS)

FOTO: youtube, printskrin

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.