Izjava Erdogana nije prijateljska

Izvor: Studio B, 24.Okt.2013, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izjava Erdogana nije prijateljska

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije reagovalo je u četvrtak na izjavu turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da je Kosovo njegova druga zemlja, navodeći u saopštenju da takve izjave ne mogu biti prihvaćene kao prijateljske.

"Odstupaju od uveravanja koja imamo u kontaktima sa najvišim turskim zvaničnicima. Dušanov grad je verovatno najneprimerenije mesto za takve izjave. Svako u svetu zna da je Kosovo srpska reč i srpska teritorija, čak i oni koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << priznali tu kvazi državu", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljih poslova Srbije. 

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan je u sredu na skupu u Prizrenu, kojem je prisustvovalo više desetina hiljada ljudi, rekao da je Kosovo njegova druga zemlja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.