Izgorela kuća Srbina povratnika u Belom Polju kod Peći (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 19.Dec.2023, 04:50

Izgorela kuća Srbina povratnika u Belom Polju kod Peći (VIDEO)

Naslov

Kuća povratnika Blagoja Pavlovića koji je preminuo pre dva meseca izgorela je u požaru koji je izbio večeras nešto posle 22 časa.




Po svemu sudeći požar su podmetnuli Šiptari sa namerom da proteraju preostale Srbe i dovrše etničko čišćenje ovog kraja.


Požar je uznemirio povratnike koji su se okupili u blizini kuće dok je na lice mesta izašla je takozvana "Policija Kosova".
>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << />


U međuvremenu ugasili požar i nakon toga su se razišli zajedno sa policijom i građanima, javljaju lčokalni mediji.


Nekoliko povratnika koji su se okupili u blizini zapaljene kuće tvrde da je struja na objektu isključena, te da ona ne može da bude uzrok. Kažu da je ovo treći slučaj paljenja povratničkih kuća u selu, uglavnom domaćinima koji ne žele da prodaju svoje kuće i zemlju.


„Svi smo uznemireni nije ovo prva kuća, ovo je treća kuća koja se pali u Belom Polju. Mi očekujemo policiju, rekli su Slađu ‘spavaj mirno’, kuća zapaljena do njega. Treba neko da mi zapali kuću da bi spavao mirno? Ne verujem nikome, policiji pogotovo. Ko nam garantuje bezbednost ovde, niko. KFOR treba da se obavesti a on nije obavešten“, kaže meštanin Belog Polja, Milan Pavlović.



„Pritiskaju povratnike nasilno da im prodaju zemlju. Ljudi koji neće da im prodaju zemlju, dešava im se paljenje kuća, pretnje automatskom puškom“, kaže Dušan Popović iz Belog Polja.








Okupljeni građani izjavili su novinaru Radio Goraždevca da su se čule dve eksplozije ali im nije potpuno jasno da li su one prethodile požaru ili su usledile nakon što se požar razbuktao.








Sudeći prema snimcima sa lica mesta požar je zahvatio veći deo krova koji je izgoreo.


U Belom Polju kod Peći živi petnaestak povratnika od kojih je petoro dece. Prvi povratnici su se vratili 2003. godine.




























 



* * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen 


Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izgorela povratnička kuća u Belom Polju kod Peći

Izvor: B92, 19.Dec.2023

Kuća povratnika Blagoja Pavlovića, koji je preminuo pre dva meseca, u Belom Polju kod Peći, izgorela je u požaru koji je izbio sinoć nešto posle 22 časa...Uzrok požara za sada nije poznat, a požar je uznemirio povratnike koji su se okupili u blizini objekta, prenosi Radio Goraždevac...Na lice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.