Iz kosovske policije otišlo 2.000 policajaca

Izvor: B92, 19.Okt.2019, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz kosovske policije otišlo 2.000 policajaca

Od osnivanja do danas, kosovska policija brojala je oko 9.000 uniformisanih i civilnih policajaca. Više od 2.000 policajaca je dalo ili dobilo otkaz.

To navodi prištinski portal Telegrafi, a prenosi Kosovo onlajn.

"Broj policajaca koji su sami napustili službu, bilo da su penzionisani ili su podneli otkaz iz različitih razloga, je 1.406. Što se tiče otpuštenih policajaca - ukupno ih je 887", kaže se u odgovoru policije na pitanje portala Telegrafi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kosovski policijski inspektorat (KPI) navodi da je za devet meseci ove godine primio ukupno 1.030 pritužbi na rad policajaca.

"KPI, odnosno Istražno odeljenje, uz odobrenje Tužilaštva, u periodu januar-septembar 2019. godine, uhapsilo je trideset dva policajca i jedno civilno lice, a preporučena je suspenzija pedeset sedam policajaca i dva službenika civilnog štaba", navodi se u pisanom odgovoru.

Istražno odeljenje KPI podnelo je ove godine nadležnim tužilaštvima 41 krivičnu prijavu, 9 posebnih izveštaja i 141 informativni izveštaj.

Na osnovu podataka Istražnog odeljenja za 2018. godinu - 12 policajaca je uhapšeno, 50 policajaca suspendovano, a 10 je prebačeno u policijske službenike.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.