Iz Prištine prete: Ako treba, doći ćemo do Niša

Izvor: Mondo, 16.Jan.2018, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Prištine prete: Ako treba, doći ćemo do Niša

Predsednik parlamenta tzv. Republike Kosovo, Kadri Veselji, kaže da bi na "pokušaj vraćanja Srbije" u južnu pokrajinu Albanci odgovorili dosezanjem do Niša.

Foto: AP/Visar Kryeziu

 Predsednik Demokratske partije Kosova i i kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, izjavio je da je "Kosovo slobodna, nezavisna i suverena zemlja", te da Srbija ne treba ni da pokušava da se vrati, jer se u tom slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "dobiti zasluženi odgovor svih Albanaca", koji se, kako je rekao, neće zaustaviti do Niša.

Foto: Screenshot/Youtube/Klan Kosova

Kako je preneo portal na albanskom Ljajmi, Veselji je to rekao juče na akademiji povodom masakra u selu Račak, za koji Albanci okrivljuju Srbe.

HLADAN TUŠ: Vilijem Voker neće Tačijev orden

Govoreći povodom 19. godišnjice od ovog događaja, Veselji je rekao da je za izostanak pravde odgovorna međunarodna zajednica.

"Januar je mesec velikog bola, ubijeni u Račku su ubijeni za slobodu Kosova. Godine prolaze, ali se sećanje i dimenzije tog događaja nikada neće zaboraviti", rekao je Veselji.

On je, kako prenosi portal Ljajmi rekao i da "bitka za pravdu za Račak nije gotova".

Albanac otkrio ko je organizovao martovski pogrom

"Srbija se ne trudi da se vrati, ali mi se nećemo zaustaviti do Niša, jer ova zemlja je slobodna, nezavisna i suverena, a svako kršenje će dobiti zasluženi odgovor svih Albanaca gde god da žive", rekao je Veselji.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić odgovorio Veseljiju: Nećete stići do Niša!

Izvor: Mondo, 16.Jan.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je danas na pretnje predsednika parlamenta tzv. Republike Kosovo, Kadrija Veseljija koji je poručio da bi na "pokušaj vraćanja Srbije" u južnu pokrajinu Albanci odgovorili dosezanjem do Niša...Foto: MONDO/Mario Milojević.."Teško je da govorite o nečemu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.