Iz KFOR potvrdili: Vazdušni prostor iznad Kosova ostaje otvoren za ruske letelice

Izvor: B92, 07.Mar.2022, 18:04

Iz KFOR potvrdili: "Vazdušni prostor iznad Kosova ostaje otvoren za ruske letelice"

Vazdušni prostor iznad Kosova ostaje otvoren za ruske letelice, uprkos zahtevima kosovskih institucija Kforu da ga zatvori.

Ovo je izjavio potparol KFOR-a Danijele Riđo pozivajući se na zvaničnike u NATO, prenosi Indeks onlajn.

Riđo navodi da "komandant Kfora zadržava primarnu nadležnost nad korišćenjem vazdušnog prostora iznad Kosova, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999".

"Kfor ostaje u potpunosti fokusiran >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na svakodnevno sprovođenje svog mandata UN kako bi obezbedio bezbedno okruženje i slobodu pokreta za sve zajednice koje žive na Kosovu“, rekao je on za Kosovo pres, pozivajući se na izjavu zvaničnika NATO-a.

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala saopštila je danas da su Kforu podneli zahtev za zatvaranje kosovskog vazdušnog prostora za ruske letelice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kfor:Vazdušni prostor iznad Kosova i Metohije ostaje otvoren za ruske avione

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2022

Vazdušni prostor iznad Kosova i Metohije ostaje otvoren za ruske letelice, iako su institucije u Prištini zatražile od Kfora da ga zatvori, izjavio je portparol Kfora Danijele Riđo..."Vazdušni prostor iznad Kosova ostaje otvoren. Komandant Kfora zadržava primarnu nadležnost nad korišćenjem vazdušnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.