Ivanović i Rakić kandidovani za gradonačelnika

Izvor: RTS, 30.Jan.2014, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović i Rakić kandidovani za gradonačelnika

GI SDP kandidovala svog lidera Olivera Ivanovića za gradonačelnika Severne Mitrovice, iako je on u pritvoru. Podneta i kandidatura Gorana Rakića ispred GI "Srpska". Izbori za gradonačelnika Severne Mitrovice održavaju se 23. februara.

Za gradonačelnika Severne Mitrovice kandidovani su Oliver Ivanović ispred GI SDP, i Goran Rakić kao kandidat GI "Srpska".

Najpre je podneta kandidatura lidera GI SDP Olivera Ivanovića, nakon sastanka opštinskog odbora te inicijative, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a "usled zahteva svih građana Kosovske Mitrovice".

"Ova kandidatura je dokaz da je gospodin Oliver Ivanović nevin, i nepodnošenje kandidature bi značilo da se on plaši ove neosnovane i sramne optužbe", navode u Ivanovićevoj inicijativi.

Potom je Građanska inicijativa "Srpska" kandidovala Gorana Rakića za gradonačelnika Severne Mitrovice.

Rakić je rekao za Tanjug da je "Srpska" u sredu kasno uveče predala kandidaturu i da su iz solidarnosti zbog hapšenja Olivera Ivanovića čekali da to prvo učini GI SDP.

Izborni proces nije bio doveden u pitanje i jedno je sigurno da će građani Severne Mitrovice prepoznati pravog kandidata i da neće dozvoliti da im budući gradonačelnik bude Albanac, rekao je Rakić.

On je kazao da Albanci imaju kandidata na izborima. Rakić je istakao da su njegovu kandidaturu jednoglasno podržali odbornici Građanske inicijative "Srpska".

Kandidature su predate predstavnicima Oraganizacije za evrpsku bezbednost i saradnju u Kosovskoj Mitrovici.

Izbori za gradonačelnika Severne Mitrovice biće ponovljeni 23. februara, jer izabrani gradonačelnik Krstimir Pantić nije stupio na dužnost pošto je odbio da potpiše svečanu izjavu na dokumentu koji je imao oznake kosovske državnosti.

Situacija u Severnoj Mitrovici iskomplikovala se dodatno nakon što je kandidat Samostalne liberalne stranke za gradonačelnika Dimitrije Janićijević ubijen, a Ivanović pre nekoliko dana uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična delo ratni zločin i teško ubistvo.

Kako Tanjug saznaje, kandidate na izborima 23. februara imaće i dve albanske partije PDK i LDK.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Goran Rakić kandidat GI “Srpska”

Izvor: Akter, 30.Jan.2014

Građanska inicijativa “Srpska” kandidovala je večeraš Grana Rakića za gradonačelnika Severne Mitrovice

Nastavak na Akter...

Ivanović i Rakić kandidati za gradonačelnika

Izvor: RTS, 30.Jan.2014

GI SDP kandidovala svog lidera Olivera Ivanovića za gradonačelnika Severne Mitrovice, iako je on u pritvoru. Podneta i kandidatura Gorana Rakića ispred GI "Srpska". Izbori za gradonačelnika Severne Mitrovice održavaju se 23. februara...Za gradonačelnika Severne Mitrovice u sredu uveče su kandidovani...

Nastavak na RTS...

Oliver Ivanović ipak kandidat za gradonačelnika

Izvor: Mondo, 30.Jan.2014

GI SDP kandidovala svog lidera Olivera Ivanovića za gradonačelnika Severne Mitrovice, iako je on u pritvoru.

Nastavak na Mondo...

Četiri kandidata za gradonačelnika Severne Mitrovice

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jan.2014

Za gradonačelnika Severne Mitrovice za vandredne izbore 23. februara kandidovali su se Goran Rakić ispred Građanske inicijative (GI) “Srpska”, Oliver Ivanović iz GI SDP, Florent Azemi iz Demokratske partije Kosova i Musa Miftari iz Demokratskog saveza Kosova. Iz GI SDP - Oliver Ivanović saopšteno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Rakić: Na Ivanovića gledam kao na sugrađanina

Izvor: RTS, 30.Jan.2014

Lidera SDP-a Olivera Ivanovića ne gledam kao protivkandidata na izborima već kao na svog sugrađanina, kaže kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika severne Mitrovice Goran Rakić. Rakić ističe da je spreman za izbornu trku i da očekuje ubedljivu pobedu. ..Kandidat Građanske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.