Izvor: S media, 25.Sep.2012, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović:Teško će ići primena sporazuma o prelazima

Bivši državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je danas da će primena sporazuma Beograda i Prištine o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima ići teško.

Ivanović je gostujući na TV B92 ocenio da to Srbi sa severa Kosova neće "tako lako prihvatiti", te da je zbog toga veoma važno da se na prelazima nalazi Euleks.

"Neće se to >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tako lako prihvatiti, jer su Srbi sa severa Kosova dobijali uverenje da neće bit nikakvih carinika i da neće biti nikakve granice i kontrole koja podseća na granične prelaze, a sada vidimo da se samo raditi o modalitetu", kazao je Ivanović.

On je napomenuo da stanovništvo na severu smatra da će se fizičkim postavljanjem graničnog prelaza napraviti jasna ''distinkcija'' šta je juzno, a šta severno".

Ivanović je podsetio da postoji i druga strana, odnosno, Priština, koja ima svoje interese, a koji su suprotni onima koje imaju Srbi.

Prištinskoj strani, kako je objasnio, odgovara da ti prelazi dobiju sve ono što karakteriše granicu jedne suverene teritorije.

"Priština isto ima svoju javnost i mnjenje koji očekuju da se postavi zastava, kamen i sve ono što čini institucije suverene drzave i to je sve ono što Srbi ne žele. Mislim da će onaj ko bude pregovarao u ime Srbije imati veoma težak posao", istakao je on.

(Tanjug)

FOTO: FB
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.