Ivanović: Sada najvažnije garancije za sprovođenje sporazuma

Izvor: S media, 23.Apr.2013, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Sada najvažnije garancije za sprovođenje sporazuma

Posle potpisivanja briselskog sporazuma važno da se za njegovu primenu dobiju jasne garancije, pre svega Vlade Srbije, jer je ona jedini sagovornik kosovskih Srba, izjavio je danas nekadašnji državni sekretar za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović.

“Ovaj narod mora dobiti jasne garancije pre svega Vlade Srbije, jer oni ne veruju Prištini, ne veruje ni Briselu i nama je jedini sagovornik Vlada Republike Srbije. Od nje očekujemo da dobijemo garancije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da ono što je dogovoreno bude i implementirano”, rekao je Ivanović.

Dan posle mitinga u Kosovskoj Mitrovici, sa kojeg je poručeno da se ne prihvata sporazum postignut u Briselu, Ivanović je Tanjugu rekao da je dobro da se zna koja su sredstva na raspolaganju Vladi Srbije i kakvim će se sredstvima poslužiti u slučaju da taj dokument ne bude sproveden.

“Imamo naznake premijera i potpredsednika vlade da će Srbija reagovati, ali nam za sada nije jasno kako”, ukazao je on i dodao da su neke nijanse u sporazumu možda mogle biti promenjene, ali da su, “objektivno rečeno, i prethodni tehnički pregovori rezultirali veoma lošim rešenjima”.

Ivanović je, govoreći o najavama sa mitinga da se neće dozvoliti primena sporazuma, savetovao sadašnje lidere kosovskih Srba da idu u Beograd, razgovaraju i traže dodatne garancije.

(Tanjug)

Foto: Printscreen Youtube
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.