Ivanović: Kosovski Srbi u problemu

Izvor: B92, 09.Avg.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Kosovski Srbi u problemu

Kosovska Mitrovica -- Državni sekretar Oliver Ivanović ukazao je da bi kosovski Srbi zbog nesaglasja sa Beogradom mogli postati meta stranaca i kosovskih Albanaca.

Ivanović je dodao da je loše i to što je današnja sednica u Leposaviću iskorišćena za međustranačka prepucavanja.

"Šteta je jer je jedinstvo, koje je stvoreno nakon uspostavjanja barikada (25. jula nakon odluke prištinskih institucija da preuzmu prelaze na sveru Pokrajine) narušeno. Mislim da nije sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završeno, ali može da krene loše po nas", kazao je Ivanović.

Ivanović je ukazao na to da bi kosovski Srbi mogli postati meta za strance i Albance ukoliko ne stoje uz Srbiju ili izraze neslaganje sa stavovima Beograda.

"Onoga trenutka kada se kao Srbi budemo stavili na suprotnu stranu u odnosu na državu ili pak izrazimo neslaganje sa njom, tog trenutka postajemo meta za strance i kosovske Albanace", kazao je Ivanović.

Zajednička sednica četiri opštinske skupštine sa severa Kosova prekinuta je danas na samom početku, jer na sednicu nisu došli odbornici iz Zubinog Potoka. Odlučeno je da se dogovor Vlade Srbije i Kfora razmotri na odvojenim sednicama opštinskih skupština u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu.

Kako je ranije najavljivano, na sednici je trebalo da bude reči i o uklanjanju barikada na severu Pokrajine, što je i prva tačka Sporazuma koji su postigli predstavnici Vlade Srbije sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ivanović: Postaćemo meta za strance i Albance

Izvor: S media, 09.Avg.2011

Prekidom zajedničke sednice skupština opština sa severa Kosova narušeno jedinstvo među Srbima, a neslaganje sa Beogradom ih može učiniti metom za kosovske Albance i strance. ..Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izrazio je danas žaljenje jer je zajednička...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.