Ivanović: Integrisano upravljanje prelazima neprihvatljivo

Izvor: Glas javnosti, 19.Nov.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Integrisano upravljanje prelazima neprihvatljivo

KOSOVSKA MITROVICA - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je KiM radiju da je integrisano upravljanje granicom neprihvatljiv termin i da se za "administrativne prelaze mora naći neko atipično rešenje, ali nikako pogranična policija, jer bi to značilo odvajanje severa Kosova od matične države Srbije".

Ivanović je dodao da se u Evropi koristi "model integrisanog upravljanja granicama, ali ne i integrisano upravljanje prelazima, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je kod nas slučaj".

"Ja lično imam problem sa tim nazivom, jer integrisano upravljanje prelazima ne postoji kao takav termin, nego se u Evropi prepoznaje kao integrisano upravljanje granicama, a mi sa Kosovom i Metohijom nemamo granice, već administrativne linije", izjavio je Ivanović.

On je naglasio da to nije prihvatljivo rešenje za Srbe sa severa Kosova, jer kako je ocenio, "kakvo god rešenje da bude ono mora uzeti u obzir i mišljenja Srba sa severa, jer će oni biti uglavnom zaduženi za implementaciju".

Ivanović je rekao da su oni apsolutno čvrsti u uverenju, da takvo rešenje, koje podrazumeva carinike na prelazima i pretvaranje administrativnog prelaza u granični, neće prihvatiti.

"Ako to predstavnici Srba sa severa ne prihvate onda to nije primenljivo", rekao je Ivanović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.