Ivanović: Ako se blokada nastavi, biće problema u bolnici

Izvor: RTS, 26.Nov.2018, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Ako se blokada nastavi, biće problema u bolnici

Direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica Milan Ivanović izjavio je da se u toj bolnici pacijenti za sada adekvatno zbrinjavaju, ali je upozorio da će, ako Priština ne ukine blokadu robe iz centralne Srbije, biti problema sa snabdevanjem lekovima, kiseonikom i sanitetskim materijalom.
"Preduzimamo sve potrebne mere i za sada ukazujemo adekvatnu zravstvenu zaštitu, ali ako se ovakvo stanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nastavi, sigurno će biti problema", rekao je Ivanović novinarima nakon sastanka Kriznog štaba četiri opštine na severu KiM.

Naveo je da je u bolnici u Kosovskoj Mitrovici poslednjih dana bilo dvostruko manje porođaja nego što je uobičajeno što je, kaže, posledica straha koji je izazvan nakon upada ROSU, zbog čega žene sa severa KiM odlaze da se porode u bolnice u centralnoj Srbiji.
"U poslednja tri dana bio je samo jedan porođaj u bolnici u Kosovskoj Mitrovici što je nekoliko puta manje nego inače", kazao je Ivanović.
Naveo je da ga je predstavnik nemačke firme "Meser", koji ima licencu za isporuku kiseonika na KiM, danas obavestio da je u kosovskom Ministarstvu zdravlja i Agenciji za lekove dobio uveravanja da će Priština početkom sledeće sedmice odobriti isporuku kiseonika za bolnice na severu KiM.
"Taj zahtev je podnet i odobren 2. novembra, ali je u međuvremenu povučen. To će značiti da Priština duže od mesec dana nije dala saglasnost za isporuku kiseonika, a to je samo jedan od primera", kazao je Ivanović.
On je ranije rekao da rezervi kiseonika u toj bolnici ima za pet-šest dana, a lekova za sedam do 10 dana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DVOSTRUKO MANJE POROĐAJA U MITROVICI ZBOG STRAHA Ivanović: Ako Priština ne ukine blokadu, biće problema sa LEKOVIMA

Izvor: Blic, 26.Nov.2018

Direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica Milan Ivanović izjavio je danas da se u toj bolnici pacijenti za sada adekvatno zbrinjavaju, ali je upozorio da će, ako Priština ne ukine blokadu robe iz centralne Srbije, biti problema sa snabdevanjem lekovima, kiseonikom i sanitetskim materijalom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.