Istražni pritvor za Srbe i Ruse uhapšene kod Podujeva

Izvor: RTS, 09.Avg.2017, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istražni pritvor za Srbe i Ruse uhapšene kod Podujeva

Grupi od 11 osoba srpske i ruske nacionalnosti, koji su juče uhapšeni kod Podujeva, određen je istražni pritvor od 48 sati, rečeno je RTS-u u kosovskoj policiji. O daljem postupku odlučuje tužilac nakon ispitivanja.
Kosovska policija je juče uhapsila grupu od 11 osoba srpske i ruske nacionalnosti, tvrdeći da su na nedozvoljenom mestu prešli administrativnu liniju.

Policija je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su oni uhapšeni u selima Sekirača i Medregovac, na samoj administrativnoj liniji sa kosovske strane.
Kosovska policija je u dva automobila sa srpskim tablicama zatekla 11 osoba. Među njima petoro Srba i šestoro Rusa, starosti između 15 i 48 godina.
Hapšenje šest ruskih državljana potvrdila je Ambasada Ruske Federacije u Srbiji, javljaju prištinski mediji.
"Čim su ruski državljani uhapšeni, predstavnik ambasade Rusije u Prištini se pozabavio tim pitanjem", izjavio je portparol ruske ambasade Jurij Pičugin, a prenosi Koha ditore.
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić najoštrije je osudio tretman kojem je, ističe, samovoljom pokrajinske policije i pravosuđa, izložena grupa građana Srbije i Rusije, privedena u blizini administrativne linije prilikom posete Kosovu i Metohiji.
Đurić je u pisanoj izjavi medijima osudio i pokušaje političke zloupotrebe ovog slučaja i uputio zahtev da oni hitno budu pušteni.
"Grupi je određena mera zadržavanja od 48 sati, a njihovo oslobađanje se namerno odlaže pod izgovorom da sud ima previše posla da bi se bavio njihovim slučajem. Naglašavam da je među privedenima jedna trudnica i jedna maloletna osoba, što ovo sasvim nepotrebno traumatizovanje srpskih i ruskih državljana čini još nečovečnijim", naveo je Đurić.
Naznačio je i da je Kancelarija za KiM, posredstvom oficira za vezu i u saradnji sa ruskom diplomatsko-konzularnom mrežom, pružila privedenima svu neophodnu pravnu pomoć.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština: Uhapšenim Srbima i Rusima određen pritvor

Izvor: B92, 09.Avg.2017

Grupi od 11 osoba srpske i ruske nacionalnosti, koji su uhapšeni kod Podujeva, određen je istražni pritvor od 48 sati, rečeno je RTS-u u kosovskoj policiji...O daljem postupku odlučuje tužilac nakon ispitivanja...Šest ruskih i pet srpskih državljana uhapšeno je juče na Kosovu zbog ilegalnog...

Nastavak na B92...

Srbi i Rusi ostaju u pritvoru na Kosovu

Izvor: Mondo, 09.Avg.2017

Grupi od 11 osoba srpske i ruske nacionalnosti, koji su juče uhapšeni kod Podujeva, određen je istražni pritvor od 48 sati, rečeno je RTS-u u kosovskoj policiji...Foto: MONDO - Petar Stojanović ilustracija.. O daljem postupku odlučuje tužilac nakon ispitivanja, piše portal RTS...Kosovska policija...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.