Istrage se vode protiv 671 policajca na Kosovu

Izvor: N1 televizija, 28.Feb.2017, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istrage se vode protiv 671 policajca na Kosovu

Načelnik Policijskog inspektorata Kosova (PIK) objavio je da se vodi istraga protiv 671 pripadnika Policije Kosova, da je 2016. godine uhapšeno 69 policajaca, a 2015. godine 23.

Tokom izveštavanja Odbora Skupštine Kosova za unutrašnje poslove, Mehmeti je rekao da su pod istragom i pripadnici policije na visokim položajim, s visokim činovima.

Ocenio je da je, zahvaljujući rastu poverenja u PIK, prošle godine na ponašanje pripadnika policije podneto 9,2 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << žalbi više nego 2015.

U intersu istrage on nije izneo detalje, niti imena protiv kojih se istraga vodi.

Mehmeti je rekao da su u mestima gde je bilo više uhapšenih pripadnika policije, preduzete mere i prema direktorima regionalnih policija i komandirima policijskih stanica.

Predsednik Odbora Daut Haradinaj je ocenio da je zabrinjavajuće veliki broj policajaca pod istragom, kao i onih koji su uhapšeni, i zatražio da PIK tokom istrage ne potpadne pod uticaj politike.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.