Istorijska poseta Tirani predsednice Skupštine Srbije

Izvor: Beta, 04.Mar.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijska poseta Tirani predsednice Skupštine Srbije

PRIŠTINA, 4. marta 2015. (Beta) - Albanski i kosovski mediji ocenili su u sredu istorijskom prvu posetu jedne predsednice Skupštine Srbije Tirani, dok je albanski predsednik parlamenta Iljir Meta nakon sastanka sa Majom Gojković izrazio nadu da će poseta doprineti intenziviranju odnosa dve zemlje.

"Radićemo još vise da se ova pozitivna volja materijalizuje kroz unapredjenje kapitalnih projekata koji služe regionalnim povezivanja, posebno u oblasti infrastrukture, energije i privlačenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << stranih investicija", rekao je Meta na konferenciji za novinare.

Gojkoviće se založila da se saradnje izmedju dve zemlje usredsredi na pitanja ekonomske saradnje, bilateralne odnose i integracije.

"Pošto Albanija i Srbija streme zajedničkim ciljevima, učlanjenju u EU, dve parlamentarne komisije za evropske integracije treba da intenziviraju saradnju", rekla je predsednica Skupštine Srbije, koja se tokom dana srela sa predsednikom Albanije Bujarom Nišanijem i premijerom Edijem Ramom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Maja Gojković u poseti Tirani

Izvor: B92, 04.Mar.2015

Albanski i kosovski mediji ocenili su istorijskom prvu posetu jedne predsednice Skupštine Srbije Tirani,..Osim toga, albanski predsednik parlamenta Iljir Meta je nakon sastanka sa Majom Gojković izrazio nadu da će poseta doprineti intenziviranju odnosa dve zemlje..."Radićemo još vise da se ova pozitivna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.