Ispunjeni uslovi za upis studenata na Univerzitet u Prištini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispunjeni uslovi za upis studenata na Univerzitet u Prištini

Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici pruža kvalitetnu nastavu i postoje svi uslovi za upis nove generacije studenata, istaknuto je na današnjem sastanku ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića sa rektorom tog Univerziteta Radetom Grbićem.

Na sastanku u Beogradu Šarčević je istakao da Univerzitet sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici ima podršku resornog ministarstva i pozvao maturante da se u što većem broju prijave >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za studije na nekom od fakulteta tog Univerziteta.

Rektor je rekao da je cilj Univerziteta da studenti imaju što kvalitetnije obrazovanje. Grbić je naveo i da je situacija na Univerzitetu potpuno stabilna.

"Postoje svi uslovi i kada je reč o kvalitetu nastave, rukovođenju studentskim standardom", rekao je Grbić i dodao da su ispunjeni i svi uslovi kada je reč o bezbednosti.

Na 10 fakulteta Univerziteta u Prišti sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici ima mesta za 1.098 budžetskih studenata, kao i za 670 samofinansirajućih.

Prema rečima Grbića, pripreme za predstojeći upis odvijaju se po planu. Rektor je pozvao ministra Šarčevića da prisustvuje obeležavanju Dana Univerziteta 28. juna, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Na sastanku je bilo reči i o uključivanju Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici u međunarodnu saradnju kroz aktivnosti Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.