Ispitivanjem Ferizija nastavljeno suđenje Ivanoviću

Izvor: RTS, 20.Feb.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispitivanjem Ferizija nastavljeno suđenje Ivanoviću

Ispitivanjem svedoka tužilaštva Bedžeta Ferizija u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici nastavljeno je suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba.
Bedžet Ferizi, kojeg ispituje tužilac, priča o događajima iz aprila 1999. godine kada su u Kosovskoj Mitrovici ubijena četvorica Albanaca, ali još uvek nije spomenuo Ivanovića, prenosi Tanjug. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Planirano je da još pet svedoka bude saslušano na ročištima zakazanim do 27. februara, a nakon saslušanja ovih svedoka u vezi sa događajima iz 1999. godine, sudije će saslušati još 40 svedoka tužilaštva u vezi sa događajima iz 2000. godine.
Ivanović je optužen da je na Kosovu počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine, a zaprećena kazna za to delo je od pet godina do doživotne robije.
Slučaj Ivanović povezan je sa još četvoricom Srba, a to su Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović koji su osumnjičeni za ubistvo i pokušaj ubistva.
Sva petorica optuženih Srba izjasnili su se ranije da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.
Branioci Olivera Ivanovića do sada su predložili 27 svedoka, Delibašićevi advokati su predložili 12, a Ilije Vujačića 15 svedoka, rečeno je ranije Tanjugu u Euleksu.
Zamenik šefa Euleksa Žoel Vašter izjavila je da sud preduzima sve kako bi se postupci obavljali brzo, bez odlaganja i prekida.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Suđenje Ivanoviću, svedok ne poznaje optuženog

Izvor: RTS, 20.Feb.2015

Svedok tužilaštva Bedžet Ferizi nije danas optužio Olivera Ivanovića za ubistvo četvorice Albanaca aprila 1999. godine, već je na pitanje tužioca da li poznaje optuženog rekao da ga - ne poznaje. . U Osnovnom sudu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.