Ismajli o razmeni teritorija

Izvor: JUGpress.com, 29.Avg.2018, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ismajli o razmeni teritorija

PRIŠTINA

Akademik Redžep Ismajli rodom iz Preševa, inače bivši predsednik Akademije nauka i umentnosti Kosova, koji je odnedavno i počasni član Akademije nauka i umetnosti SAD, je za GazetaExpress, o mogucoj razmeni teritorija izmedju Kosova i Srbije,  izmedju ostalog , rekao, “Nije mi jasno šta to konkretno znači ‘razmena teritorija”, jer to nigde nije elaborirano. Što to razmenjujemo: jedno nešto ‘njihovo’ za jedno nešto ‘naše’? Ima jedna sveopšta zabluda >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << od ovoga što čitamo po novinama, jer samo to imamo u dispoziciji… Zasada imamo samo Ustav Republike Kosova , koji zabranjuje svaku podelu teritorije Republike Kosova, svako davanje jednog njenog dela nekoj drugoj državi i svako uzimanje nekod dela neke druge države, kao gradjani imamo ovaj osnov koji se zasniva po zakonu…, kaže Ismajli.

“SAD je najvažnija država za nas, ali njhov zvanični stav o razmeni teritorija (da Kosovo i Srbija treba da odluče o tome) mora da nas probudi u našem daljem radu. Naše vodje treba da budu izuzetno koherentni u izbegavanju eventuelnih opstrukcija koje zagovaraju nekakvu trgovinu, kako se priča u javnosti”.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.