Ismaili: DPK želi da suspenduje takse

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2019, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ismaili: DPK želi da suspenduje takse

Kosovski ministar zdravlja i potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Uran Ismaili izjavio je da DPK želi da suspenduje, ali ne i da potpuno ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, navode danas prištinski mediji.

"Sjedinjene Američke Deržave nam poručuju da napravimo strateški potez i ne žele da ukinemo takse, jer smatraju da je to odluka države Kosovo, ali nam kažu da ih suspendujemo na 120 dana, kako bi imali prednost u dijalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa Srbijom", rekao je Ismaili.

On je ocenio da bi suspenzija taksi ojačala poziciju Kosova.

„Srbiji naneta šteta od 100 miliona evra"

Uvođenje kosovskih taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine je tokom tri meseca nanelo štetu Srbiji od oko 100 miliona evra, piše danas Zeri.

Prema podacima Statističke agencije Kosova, u novembru 2017. je Srbija izvezla na Kosovo robu vrednu skoro 37 miliona evra, a godinu dana kasnije je ta suma pala na 15,3 miliona.

Vrednost srpskog izvoza na Kosovo je u decembru 2017. iznosila 46,7 miliona evra, a godinu nakon toga 5,3 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.