Isključena struja Domu kulture u Gračanici

Izvor: RTS, 21.Mar.2018, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isključena struja Domu kulture u Gračanici

Domu kulture u Gračanici danas je isključena električna energija iako su računi za struju uredno plaćeni, navodi se u saopštenju ove institucije.
U proteklih pola godine ovo je treći put kako se Domu kulture u Gračanici isključuje električna energija i onemogućava normalan rad ove institucije kulture.

"Službenici kosovske kompanije za distribuciju i snabdevanje električnom energijom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << danas su bahato i bez ikakvog obrazloženja uz asistenciju kosovske policije isključili struju Domu kulture iako je račun plaćen 19.03.2018. godine", ističe se u saopštenju Doma kulture Gračanica.
U saopštenju se dodaje da sva uveravanja i molbe da to ne rade, kao i dokazi da je račun plaćen, službenici nisu želeli da uvaže, kao što to nisu uradili ni prošli put.
Uprava Doma kulture u Gračanici smatra da se radi o smišljenom i grubom pritisku i diskriminaciji od strane službenika i institucije KEDS, jer kontinuirano i u dužem periodu vrše pritisak na Dom kulture.
"Obračun sa našom institucijom je deo diskriminacije i radi se planski, pa se dešava da službenici račune koji su izdati 27. februara donose sa zakašnjenjem od 20 dana i traže da se plate istog trenutka", navodi se u saopštenju.
Za ovakvo ponašanje i odnos prema Domu kulture motivi mogu biti različite prirode ali, kako navode iz Doma kuture u Gračanici, jasno je da se većinski albanski službenici bahato i neprimereno ponašaju prema toj instituciji u kojoj pored Doma kulture rade Narodno pozorište Priština, Nacionalni ansambl "Venac" i Gradska biblioteka.
Dom kulture u Gračanici upozorava nadležne institucije da pod hitno uvedu minimum reda u rad KEDS-a u Gračanici i spreče svaki oblik diskriminacije.
Naglašavaju da ukoliko se hitno ne reši ovaj problem radnici pomenutih institucija biće primorani na javni protest i blokadu saobraćaja u Gračanici.
Večerašnji događaj, književno veče Ranka Đinovića, koje se organizuje povodom Svetskog dana poezije, biće održano pod svećama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Književno veče pod svećama

Izvor: Danas, 21.Mar.2018

Domu kulture „Gračanica“ danas je isključena električna energija iako su računi za struju uredno plaćeni, navodi se u saopštenju te ustanove. Članak Književno veče pod svećama se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.