Iseljavanje srpske porodice odloženo, napadnuta novinarka u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Blic, 21.Avg.2015, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iseljavanje srpske porodice odloženo, napadnuta novinarka u Kosovskoj Mitrovici

Iseljavanje petočlane srpske porodice Milunović iz Kosovske Mitrovice odloženo je za 15 dana, izjavio je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Bojić je u izjavi Tanjugu rekao da porodica iz stana koji se nalazi u centralnoj gradskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici danas ipak nije iseljena i da joj je ostavljen rok 15 dana da to učini.

Tokom pokušaja Kosovske poverilačke agencije (KPA) da uz pomoć policije iseli porodicu Milunović iz stana u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Severnoj Mitrovici, službenica KPA fizički i verbalno je nasrnula na novinarku portala "KoS Sev", koja je izveštavala sa lica mesta.

Kako je preneo ovaj portal, službenica je novinarki oduzela fotoaparat i pokušala da izbriše fotografije snimljene na njemu.

Uprkos tome što se novinarka držala sve vreme pribrano, fizičko i verbalno šikaniranje trajalo je najmanje desetak minuta, preneo je “Kos sev”, a urednica portala Tatjana Lazarević, zatražila je od Kosovske policije hitnu zaštitu.

Ovaj portal je uputio i protestno pismo Kosovskoj poverilačkoj agenciji zbog nasilja njihove službenice prema novinarki, navodi "Kos sev".

Pokušaj iseljavanja srpske porodice iz stana čiji je vlasnik Albanac obezbeđivali su pripadnici specijalne Policije Kosova i policijski službenici iz policijske stanice u Mitrovici.

Saobraćaj tokom ove akcije bio je otežan u centralnoj gradskoj ulici Kralja Petra Prvog.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mitrovica: Odloženo izbacivanje Srba iz stana

Izvor: Mondo, 21.Avg.2015

Iseljavanje petočlane srpske porodice Milunović iz Kosovske Mitrovice odloženo je za 15 dana, izjavio je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić...Foto: MONDO Sivački Goran Kosovska Mitrovica..Bojić je u izjavi Tanjugu rekao da porodica iz stana koji se nalazi u centralnoj gradskoj...

Nastavak na Mondo...

K. Mitrovica: Odloženo iseljavanje srpske porodice

Izvor: B92, 21.Avg.2015

Iseljavanje petočlane srpske porodice Milunović iz Kosovske Mitrovice odloženo je za 15 dana, kaže regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić...Bojić je u izjavi Tanjugu rekao da porodica iz stana koji se nalazi u centralnoj gradskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici danas ipak nije iseljena...

Nastavak na B92...

Iseljenje srpske porodice odloženo, napadnuta novinarka

Izvor: Vesti-online.com, 22.Avg.2015, 09:10

Iseljenje petočlane srpske porodice Milunović iz Kosovske Mitrovice odloženo je za 15 dana, izjavio je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić...Bojić je u izjavi Tanjugu rekao da porodica iz stana koji se nalazi u centralnoj gradskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici u petak ipak nije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.