Isa Mustafa sutra predstavlja sporazume potpisane sa Srbijom

Izvor: Blic, 21.Sep.2015, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isa Mustafa sutra predstavlja sporazume potpisane sa Srbijom

Premijer Kosova Isa Mustafa će na sednici Skupštine Kosova koja je zakazana za sutra informisati poslanike o četiri sporazuma sa Srbijom, potpisana 25. avgusta, odlučilo je predsedništvo Skupštine Kosova.

Vlada Kosova je prethodno ocenila da su najnoviji sporazumi potpisani u Briselu u potpunosti u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova, kao i da jačaju suverenitet i evroatlantske integracije Kosova.

Savetnik premijera Mustafe za pravna pitanja Besnik Beriša je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za RTK izjavio da će premijer na sutrašnjoj sednici poslanicima predstaviti argument o Asocijaciji opština sa srpskom većinom.

Prema Berišinim rečima, Mustafa se zalaže za raspravu u Skupštini Kosova a ne na ulici i na sedni parlamenta će pojasniti sve oko cega postoje nedoumice.

Bilo je predviđeno da na prvoj sednici jesenjeg zasedanja Skupštine Kosova, 18 septembra, premijer Mustafa upozna poslanike sa sporazumima, ali je na početku sednice zatražio odlaganje rasprave zato što jedan broj ministara koji su bili deo pregovaračke delegacije nije bio prisutan, što je izazvalo nezadovoljstvo opozicije koje je onemogučila dalji tok sednice.

Predsedništvo Skupštine Kosova je danas odlučilo da na sutrašnjoj sednici koja je nastavak prethodne, premijer Mustafa govori o sporazumima.

Tokom poslednjih pregovora Beograda i Prištine, 25. avgusta, potpisani su sporazumi o Zajednici srpskih opština, telekomunikacijama, energetici i o mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mustafa sutra pred poslanicima o sporazumima od 25. avgusta

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Sep.2015

Premijer Kosova Isa Mustafa će na sednici Skupštine Kosova koja je zakazana za sutra informisati poslanike o četiri sporazuma sa Srbijom, potpisana 25. avgusta, odlučilo je predsedništvo Skupštine Kosova...Vlada Kosova je prethodno ocenila da su najnoviji sporazumi potpisani u Briselu u potpunosti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.