Isa Mustafa nije kandidat za poslanika

Izvor: N1 televizija, 19.Maj.2017, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isa Mustafa nije kandidat za poslanika

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) i premijer u ostavci Isa Mustafa nije na listi kandidata za poslanike koalicije DSK, Alijanse za novo Kosovo i Alternative na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna, izjavio je kandidat DSK-a za premijera Avdulah Hoti.

Hoti je za prištinske medije rekao da će svi biti iznenađeni listom profesionalaca koje DSK predlaže.

"Ne, gospodin Mustafa nije na listi, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ja ću predvoditi listu. Sve što mogu da vam kažem jeste da ćete se iznenaditi listom profesionalaca koje će predložiti DSK", rekao je Hoti.

On je najavio da će njegova stranka nešto pre ponoći Centralnoj izbornoj komisiji dostaviti listu od 110 kandidata za poslanike Skupštine Kosova.

Prvi zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči, poslanik Demokratske partije Kosova i bivši ministar finansija Besim Bečaj i predsednica žena DPK Justina Široka Pulja, danas su dobrovoljno odustali od kandidatura za poslanike Skupštine Kosova, saznaje Beta u krugovima DPK.

Sve troje su izjavili da su dugo vremena u institucijama, da su bili poslanici i ministri i da se dobrovoljno povlače od kandidature za poslanike Skupštine Kosova kako bi ostavili mesta za druge, mladje ljude. Oni su kazali i da su spremni da i dalje kao kadrovi DPK daju svoj doprinos i izvršnoj vlasti i svuda gde za to bude potrebno.

Koalicija DPK, Alijansa za budućnost Kosova, Inicijativa za Kosovo i devet manjih stranaka najavili su da će pre ponoći Centralnoj izbornoj komisiji Kosova predati listu od 110 kandidata za poslanike.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.