Isa Mustafa i Ramuš Haradinaj: manje zlo

Izvor: KMnovine.com, 20.Jun.2017, 03:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isa Mustafa i Ramuš Haradinaj: manje zlo

"Nemoguće je očekivati da bi i najdemokratskija vlada u Prištini spremna da pregovara, mogla zaustaviti ubijanja Srba, miniranje hramova, bacanje bombi u dvorišta. Rat je jedini smisao egzistencije na Kosovu".


















Piše: Jasna Krivokapićeva



Kao rezultat prevremenih "izbora", koji su održani u takozvanoj "Republici >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Kosovo" 11. juna, "vojna koalicija" predvođena poznatim bivšim komandantom terorističke organizacije na tlu Srbije tzv "Oslobodilačke vojske Kosova" Ramušem Haradinajem, došla je na vlast. Prethodna vlada Ise Mustafe, vođe "demokratske koalicije", uklonjena je po nalogu Hašima Tačija, maskiranom u izglasano nepoverenje.

Sami izbori su bili više nego farsa. Hašim Tači koristi sve snage vlade da podrži svog bivšeg komandanta. U isto vreme, "demokratska koalicija" mesecima nije imala priliku da održi kvalitetnu kampanju. Zahvaljujući tome, nacionalisti, teroristi i ubice došle su na vlast u "vladi" takozvane "Republike Kosovo".

Naizgled, koja je uopšte razlika za Srbe ko će voditi "zemlju" u kojoj su oni građani drugog reda? To jeste tako. Nemoguće je očekivati da bi i najdemokratskija vlada u Prištini spremna da pregovara, mogla zaustaviti ubijanja Srba, miniranje hramova, bacanje bombi u dvorišta. Rat je jedini smisao egzistencije na Kosovu. Ali, ima li upšte razlike između pojedinačnih napada i onih sa punom podrškom vlade na Kosovu?

Vraćanje nadležnosti nad Kosovom Republici Srbiji bio bi jedini izlaz iz ove situacije. Međutim, u ovom trenutku srpska Vojska ne može da uspostavi ustavni poredak na teritoriji Kosova i Metohije. A naša braća su prisiljena da žive pod vlašću muslimanskih terorista. Šta je manje zlo za njih: neka minimalna imitacija demokratije ili potpuno bezvlašće ubica?



Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2017 ::    Hvala na interesovanju
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.