Imenovan tužilac za istragu zločina OVK nad Srbima

Izvor: Mondo, 05.Sep.2016, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imenovan tužilac za istragu zločina OVK nad Srbima

Amerikanac Dejvid Švendiman postavljen je danas za glavnog tužioca specijalnog suda u Hagu za istraživanje ratnih zločina počinjenih tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Foto: Ilustracija

Sud će istraživati zločine koje su nad Srbima počinili pripadnici takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) tokom i nakon sukoba, prenosi Rojters.

U saopštenju portparola Specijalnog istražnog tima Evropske unije na Kosovu (SITF) Žoao Souze navodis se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je Švendiman 1. septembra postavljen na čelo Kancelarije specijalnog tužioca (SPO).

Švendiman je ranije bio glavni tužilac SITF-a, a krajem prošle decenije je bio tužilac za ratne zločine u Bosni i Hercegovini.

Njegovim imenovanjem se SITF transformiše u SPO.

On je povodom svog imenovanja izjavio da je to predstavlja korak na putu ka uspostavljanji institucija koje predviđa kosovski zakon i njihovo funkcionisanje po najvišim međunarodnim standardima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerikanac Dejvid Švendiman postavljen za glavnog tužioca suda za OVK

Izvor: Telegraf.rs, 05.Sep.2016

Amerikanac Dejvid Švendiman postavljen je danas za glavnog tužioca specijalnog suda u Hagu za istraživanje ratnih zločina počinjenih tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine...Sud će istraživati zločine koje su nad Srbima počinili pripadnici takozvane Oslobodilačke vojske Kosova tokom i posle...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.