Ima uslova da se brzo oformi vlada

Izvor: B92, 06.Maj.2012, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima uslova da se brzo oformi vlada

Beograd -- Predsednica Skupštine Srbije, koja zamenjuje i predsednika Republike, Slavica Đukić Dejanović izjavila da ima uslova da se brzo formira vlada.

Na prijemu povodom opštih izbora u Srbiji u organizaciji Tanjuga i časopisa "CorD" ona je kazala da bi htela da zahvali građanima što su izrazili onu volju koja znači poverenje određenim opcijama za naredni period, da Srbija ide napred, da život svakog čoveka bude, pre svega na socijalnom i ekonomskom planu, bolji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Ta atmosfera mira, a s obzirom na činjenicu da smo imali izbore i na Kosovu i Metohiji, je nešto zbog čega možemo biti zadovoljni", kazala je Đukić-Dejanovićeva u izjavi za Tanjug.

Ona je dodala i da je činjenica da će oni koji budu dobili najveće poverenje morati zaista mnogo da rade za gradjene koji su danas svoj posao uradili krajnje korektno.

Đukić-Dejanović je kazala da su u izborni štab Socijalističke partije Srbije stigla dve trećine rezultata. Prema tim rezultatima na predsedničkim Boris Tadić vodi sa 26,1 odsto, a Tomislav Nikolić je dobio 25,7 odsto, dok je Ivica Dačić osvojio 16,1 odsto glasova.

Što se tiče parlamentarnih izbora, prema rezultatima koji su dospeli u izborni štab SPS, lista "Izbor za bolji život Boris Tadić" osvojila je oko 24,5 odsto glasova, koalicija oko SNS-a 23,9 odsto i SPS 15,1 procenata.

"To su rezultati kojima smo zadovoljni. U vlasti smo i povećali smo izborni rezultat u odnosu na prošle izbore duplo. To je nešto što hrabri, ali treba sačekati definitivne rezultate", kazala je ona.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ðukić-Dejanović: Ima uslova da se brzo formira vlada

Izvor: S media, 07.Maj.2012, 00:09

Predsednica Narodne skupštine Srbije, koja zamenjuje i predsednika Republike, Slavica Ðukić -Dejanović izjavila je večeras da su građani u dostojanstvenoj atmosferi obavili svoju građansku dužnost...Na prijemu povodom opštih izbora u Srbiji u organizaciji Tanjuga i časopisa "CorD" ona je kazala...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.