Iljber Hisa prištinski oficir za vezu u Beogradu?

Izvor: NaDlanu.com, 14.Dec.2012, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iljber Hisa prištinski oficir za vezu u Beogradu?

Aktuelni kosovski ambasador u Makedoniji Iljber Hisa biće predstavnik Prištine u Beogradu, odnosno oficir za vezu, što je funkcija dogovorena u poslednjoj rundi briselskih dogovora Beograda i Prištine, pišu frankfurtske "Vesti".

Iako se spekulisalo o više imena, Hisa bi trebalo da bude taj koji će biti imenovan na novo zvanje, navodi list pozivajući se na izvore u vladi u Prištini.Pre diplomatskog angažmana, on je u kosovskoj vladi obavljao funkciju koordinatora za sever, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je najavljivao da je prioritet vlade u Prištini puna integracija severa i tamošnjeg stanovništva.Bio je učesnik pregovora u Beču, poslanik u kosovskom parlamentu, drugi potpredsednik partije ORA i bliski saradnik lidera te stranke Vetona Suroija.Oficiri za vezu će biti pri misijama EU u Beogradu i Prištini i neće imati status diplomate. Njihov posao će biti da sprovode u delo ono što bude dogovoreno i reaguju na neka otvorena pitanja, rekao premijer Srbije Ivica Dacič objašnjavajući dogovoreno u Briselu.(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.