Ili će cela Preševska dolina pripasti Kosovu ili će Albanci nastaviti rat sa Srbijom! Arifi ponovo PRETI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2018, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ili će cela Preševska dolina pripasti Kosovu ili će Albanci nastaviti rat sa Srbijom!" Arifi ponovo PRETI!

"Pripajanje Preševske doline Kosovu isto što i rušenje Berlinskog zida"

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi izjavio je danas da žitelji "Preševske doline" pozdravljaju ideju za pridruživanje samoproglašenom Kosovu ali je i dodao da neće prihvatiti da se takvo rešenje primeni samo na deo naselja u tri opštine na jugu centralne Srbije u kojima žive Albanci.

Pročitajte i:

Arifi je za prištinske medije izjavio da su Albanci sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << juga Srbije skeptični po pitanju da li je takvo rešenje moguće.

- Ili će se cela Preševska dolina pripojiti Kosovu ili će Albanci koji u njoj žive nastaviti rat sa Srbijom - kazao je Arifi navodeći da je za njega "pripajanje Preševske doline Kosovu isto što i rušenje Berlinskog zida".

Predsednik opštine Preševo je kazao i da žitelje tog mesta "brine nedostatak detalja u ideji da se Preševska dolina tokom finalizacije dijaloga Beograda i Prištine pripoji Kosovu, osim što se neformalno spominje da bi se Kosovu pripojila albanska naselja u toj opštini do autoputa prema Makedoniji, dok bi ona sa južne strane autoputa ostala u Srbiji".

- Takvo rešenje je za mene neprihvatljivo - rekao je Arifi i dodao da je o "nastavku ratovanja sa Srbijom" govorio metaforički.

On je ocenio i da"srpski građani koji žive u Preševskoj dolini, ne treba da strahuju od mogućnosti pripajanja Kosovu", navodeći da će im na tzv. Kosovu biti zagarantovana sva prava kao ravnopravnim građanima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.