Izvor: S media, 07.Apr.2013, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTORIJSKO "NE" ALEKSANDRA VUČIĆA: Nećemo potpisati, tražićemo nove pregovore

"Predsedništvu SNS predložiću nastavak dijaloga, ali "nije realno" da Srbija potpiše rešenje koje joj je ponuđeno u Briselu. Nećemo potpisati ništa što će ići na uštrb srpskih interesa, ali mi moramo da postanemo normalna zemlja i da našu zemlju dodatno otvorimo", rekao je potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić gostujući na TV Pink.

On je, ipak, istakao da sporazum sa Prištinom mora biti postignut.

"Niko ne može živeti iz inata. Mi taj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << problem moramo da rešimo i ne zamajavamo nikoga. Tražićemo više prava i više sigurnosti za Srbe sa Kosova i Metohije", poručio je Vučić.

"Mnogi se sada junače, a ne znam da li su spremni da se odreknu ijedne plate za Srbe na Kosovu i Metohije. Dobio sam 1.500 poruka poslednja dva dana. Svi sad znaju da bi nešto trebalo učiniti. Jedni govore da treba da odbijemo, a drugi da treba da prihvaimo. Ja poručujem da sporazum mora biti postignut i da konačno Srbija dobije prava kao i svi drugi", dodao je Vučić.

Premijer Ivica Dačić govorio je ranije danas sa predstavnicima stranaka o ponudi koju je Srbija dobila u Briselu, i o kojoj treba da se odluči do utorka 9. aprila. Opširnije čitajte OVDE.

Državni vrh Srbije razgovarao danas sa rukovodstvom Republike Srpske o ponudi Brisela. OVDE

(S media, Foto: Beta/Milan Obradović/AV
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.