ISTORIJSKE PORUKE PREDSEDNIKA VUČIĆA: Zakleo sam se nad Ustavom Srbije da nećemo priznati Kosovo (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2022, 20:09

ISTORIJSKE PORUKE PREDSEDNIKA VUČIĆA: "Zakleo sam se nad Ustavom Srbije da nećemo priznati Kosovo" (VIDEO)

Predsednik Srbije je Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini predstavio na posebnoj sednici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, a na Instagram nalogu predsednika osvanuo je snimak sa najbitnijim, istorijskim porukama koje je poslao građanima.

- Кada je nešto za naciju bolno, onda tome mora da se pristupa odgovorno, udruživanjem svih društvenih snaga, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da makar po tom jednom pitanju, u najvećoj mogućoj meri, prevaziđemo sve razlike, partijske i druge političke partikularne interese. Tamo na tom prostoru našem, i zajedničkom, i srpskom i albanskom, treba da pronađemo život. Život za Srbe i ništa manje života za Albance i to jeste težak zadatak, zadatak koji moramo da završimo, da bismo preživeli, da bismo opstali i kao država i kao narod - piše u objavi na Instagramu.

A post shared by Александар Вучић (@avucic)

Zakleo sam se nad Ustavom Srbije da Republika Srbija neće ni posredno, ni neposredno, priznati jednostrano proglašenu nezavisnost naše južne pokrajine, niti će odustati od svoje legitimne borbe za državne i nacionalne interese, ali i borbe za poštovanje međunarodnog prava - rekao je predsednik Vučić.

Podsetimo, posebna sednica Skupštine Srbije na kojoj je predstavljen Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. godine počela je u 10 časova ujutru i još uvek je u toku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.