ISTORIJA DAVANJA NETAČNIH INFORMACIJA Eminentni profesor sa Kembridža stao u ODBRANU SRBA NA KOSMETU

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 16:46

"ISTORIJA DAVANJA NETAČNIH INFORMACIJA" Eminentni profesor sa Kembridža stao u ODBRANU SRBA NA KOSMETU

Kfor se danas oglasio povodom novonastale situcacije, navevši da "ne postoje dokazi o navodnom švercu koji se vršio preko administrativne granične linije između Kosova i Srbije u pravoslavne crkve kolima hitne pomoći”.

Saradnik Centra za geopolitiku Univerziteta Kembridž Timoti Les istakao je da nema potrebe za uznemiravanjem povodom izjave britanske poslanice Ališe Kerns da SPC učestvuje u švercu oružja ambulantnim kolima, jer, kako navodi, poslanica ima istoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << davanja netačnih komentara o Balkanu usled ograničenog razumevanja regiona.

Les je naveo da se na njene izjave niko u Britaniji nije reaguje, jer je ovo kako navodi samo poslednji primer njenih netačnih komentara.

- Ne vidim komentare Ališe Kerns kao nešto zbog čega bi se previše uznemiravali. Kfor je potvrdio da je njena tvrdnja neutemeljena i niko u Britaniji nije reagovao povodom njene izjave. Poslanica ima istoriju davanja netačnih komentara o Balkanu zbog naizgled ograničenog razumevanja regiona, a ovo je samo poslednji primer - poručio je Les.

Poslanica i predsednica Odbora za spoljnu politiku britanskog parlamenta Ališa Kerns je juče u toku svog izlaganja iznela optužbe da se iz Srbije  švercuje oružje na Kosovo uz pomoć ambulantnih kola, koja se potom skladište u pravoslavnim crkvama.

Kfor se danas oglasio povodom novonastale situcacije, navevši da "ne postoje dokazi o navodnom švercu koji se vršio preko administrativne granične linije između Kosova i Srbije u pravoslavne crkve kolima hitne pomoći”.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"IMA ISTORIJU DAVANJA NETAČNIH KOMENTARA" Timoti Les o optužbama britanske poslanice na račun SPC: Ne vidim izjave Ališe Kerns kao nešto zbog čega bi uznemiravali

Izvor: Blic, 05.Jul.2023

Saradnik Centra za geopolitiku Univerziteta Kembridž Timoti Les istakao je da nema potrebe za uznemiravanjem povodom izjave britanske poslanice Ališe Kerns da SPC učestvuje u švercu oružja ambulantnim kolima jer, kako navodi, "poslanica ima istoriju davanja netačnih komentara o Balkanu usled ograničenog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.