Izvor: Danas, 05.Mar.2024, 12:43

INTERVJU Vuk Drašković: Kosovska drama započela je združenim fanatizmom i albanskih i srpskih staljinista, maoista, titoista

Film Miroslava Lekića će se, uveren sam, prikazivati i u Beogradu i u Prištini sa sličnim emocijama, jer ima jednu ljudsku i etičku vertikalu, što dokazuju i albanski glumci koji su prihvatli da igraju u "Ruskom konzulu". Priča je tragična, višeslojna, drži se korita romana, vraća nas i dočarava nam 70-te i 80-te godine prošlog veka kada je došlo do erupcije kosovskog vulkana čija će se lava ubrzo iza toga razliti po celoj onoj velikoj državi koja se zvala Jugoslavija. Vremena zla iz 90-tih nema ni u romanu ni u filmu, ali se u njima ubedljivo čuje topot nadolazeće nesreće - kaže za Danas Vuk Drašković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.