IMA ARGUMENATA Iz Kijeva se oglasili povodom spekulacija da će Ukrajina priznati tzv. Kosovo: Odluka je na Zelenskom...

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2023, 13:22

"IMA ARGUMENATA" Iz Kijeva se oglasili povodom spekulacija da će Ukrajina priznati tzv. Kosovo: "Odluka je na Zelenskom..."

Šef spoljnopolitičkog Odbora ukrajinske Rade pojasnio je dileme u vezi kosovskog problema

Šef spoljnopolitičkog Odbora ukrajinske Rade Oleksandr Merežko izjavio je da odluka da li će Ukrajina priznati nezavisnost KiM pripada Volodimiru Zelenskom.

On je za RTK rekao da pre donošenja takve odluke moraju da se odmere plusevi i minusi, da se uzmu u obzir političke posledice.

Da li će do priznanja Ukrajine doći nakon završetka tamošnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rata, Merežko kaže da je za sada teško tvrditi, ali da je optimista da to može da se dogoditi.

Prema njegovim rečima mnoga pitanja koja izgledaju problematična ili kontroverzna u Ukrajini imaju tendenciju da se odlažu do kraja rata.

- Sada smo zabrinuti za svoj opstanak, borimo se protiv veoma moćnog neprijatelja i stoga smo skloni da odlažemo neka teška i komplikovana pitanja, ali u isto vreme vidimo, opet ovde govorim sa političke tačke gledišta, vidi se da naši saveznici koji su nam pomogli da opstanemo, podržavaju Kosovo, oni su već priznali Kosovo i to je jedan od argumenata u korist priznanja - rekao je on.

Dodaje da će ta odluka zavisiti mnogo od politike EU.

- Ukrajina je kandidat za ulazak u EU, takođe, moramo da koordiniramo spoljnu politiku sa EU. Mnogo će zavisiti od stava EU prema Kosovu - zaključio je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Merežko: Teško je predvideti da li će Ukrajina priznati Kosovo, odluka je na Zelenskom

Izvor: Danas, 10.Avg.2023

Predsednik Odbora za spoljnu politiku ukajinskog parlamenta Oleksandr Merežko rekao je da je konačna odluka o tome da li će ta zemlja priznati kosovsku nezavisnost na predsedniku Volodimiru Zelenskom, i da je u ovom trenutku teško tvrditi da li će do priznanja doći, nakon završetka sukoba sa Rusijom,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.