ILI NE ZNA, ILI JE ZLA: Viola fon Kramon izgubila kompas sa albanskim adresama

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2021, 19:36

ILI NE ZNA, ILI JE ZLA: Viola fon Kramon izgubila kompas sa "albanskim adresama"

Zašto nije dignut glas zbog ubistva zaštićenog svedoka, već neko pokušava da nametne nepostojeću temu?

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da optužbe koje na račun Srbije iznosi izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon zbog navodnog brisanja adresa Albanaca koji žive u Srbiji pokazuju ili njenu malicioznost ili duboko nepoznavanje materije.

- Ako je posredi ovo drugo, činjenice pokazuju da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na osnovu analize međunarodnih organizacija iz 2015. godine u kojoj su učestvovali i Albanci, utvrđeno da u Medveđi živi 515 Albanaca - objavio je na Tviteru Petković.

Istakao je da se takvim neodgovornim porukama, Kramon stavlja u službu velikoalbanskog nacionalizma.

- Svaka ideja pokušaja promene etničke strukture zasnovana na iredentističkim razlozima ledi krv u žilama i to je iskustvo ne samo Srbije, već čitave Evrope - naglasio je  Petković u objavi.

Postavio je pitanje "kako to da se Viola fon Kramon nije setila da digne glas zbog ubistva zaštićenog svedoka, umesto što pokušava da nametne nepostojeću temu".

The accusations against 🇷🇸 voiced by @ViolavonCramon illustrate either her malevolence or her profound ignorance of the matter at hand. The facts reveal that a 2015 analysis of intl. organizations, also participated by Albanians, found a total of 515 Albanians living in Medvedja. pic.twitter.com/MZAFTTUbOI

— Petar Petković/Петар Петковић (@PetkovicPetar) January 16, 2021

Any irredentist rationale based idea attempting to change an ethnic structure can but freeze the blood in one's veins, as proven by experiences of not only #Serbia, but the entire #Europe.

— Petar Petković/Петар Петковић (@PetkovicPetar) January 16, 2021

Kramon je reagovala na tvit predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija koji je naveo da se adrese Albanaca sa prebivalištem u Srbiji brišu, rekavši da je to "ogroman problem” i  da bi predstavnici EU trebalo to da hitno reše sa Beogradom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nameće nepostojeću temu"

Izvor: B92, 16.Jan.2021

Optužbe koje na račun Srbije iznosi izvestilac Evropskog parlamenta za tzv. Kosovo Viola fon Kramon pokazuju, ili njenu malicioznost, ili dubinsko nepoznavanje...To je izjavio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković...Petković je reagovao na izjavu Fon Kramon, koja je i nemačka poslanica iz redova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.