I proterani Srbi pišu platformu za Kosmet

Izvor: TimockeVesti.net, 12.Feb.2013, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I proterani Srbi pišu platformu za Kosmet

Savez udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije u centralnoj Srbiji i Crnoj Gori saopštio je da priprema svoju platformu o Kosmetu, koju će dostaviti državnom…
Savez udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije u centralnoj Srbiji i Crnoj Gori saopštio je da priprema svoju platformu o Kosmetu, koju će dostaviti državnom vrhu Srbije, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Srpskoj akademija nauka i umetnosti. Jedan od kopredsednika raseljeničkog Saveza Milenko Jovanović kazao je, >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu, da se izrada platforme privodi kraju.
Platforma će prvo biti upućena patrijarhu srpskom Irineju i predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, a onda i premijeru Ivici Dačiću, poslaničkim klubovima, Srpskoj akademiji nauka i drugim relevantnim institucijama u Srbiji , naveo je Jovanović, koji je predsednik Saveza udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije u Crnoj Gori.
On je podsetio da je Savez udruženja raseljenih dao nedvosmislenu podršku platformi Nikolića, kao i rezoluciji o Kosovu i Metohiji koju je usvojila Skupština Srbija, dodajući da je cilj platforme prognanih da pomogne državi u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta i zaštiti srpskog naroda u pokrajini.
"U centralnoj Srbiji i Crnoj Gori živi više od 260.000 prognanih sa Kosmeta i smatramo da se naš glas mora čuti, a naš stav uvažiti. Isto kao što se mora uvažiti i stav preostalih oko 100 hiljada Srba koji žive na Kosmetu", kazao je Jovanović.
Svoje stavove u vezi sa problemom Kosova i Metohije, kako je istakao, saopštiće upravo kroz platformu prognanih sa Kosmeta.
"Platforma će biti u duhu Ustava Srbije i Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244, a zahtevaćemo da je se državni vrh pridržava u dijalogu sa predstavncima privremenih institucija u Prištini i međunarodnim faktorima", rekao je Jovanović.

 
Authors: Timočke Vesti
Read more http://www.prva.rs/sr/vesti/politika/story/21746/I+proterani+Srbi+pi%C5%A1u+platformu+za+Kosmet.html

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.