I nekadašnji episkop raško-prizrenski Artemije umro od koronavirusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2020, 19:30

I nekadašnji episkop raško-prizrenski Artemije umro od koronavirusa

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je večeras da je umro nekadašnji episkop raško-prizrenski Artemije (Radosavljević) u 85. godini.

Navela je da je vladika Artemije bio "veliki borac za prava Srba na Kosovu i  Metohiji", i da je bio "do kraja progonjen, ali sada konačno u miru".

"Večan mu spomen i hvala", napisal je Trajković na Tviteru.

Pozivajući se na svoje izvore u Srpskoj pravoslavnoj crvki (SPC), dnevni listi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "Danas" večeras piše da je Artemije od posledica korona virusa umro danas u 14.45 u bolnici u Valjevu.

Artemije (Marko) Radosavljević rođen je u 1935. godine selu Lalić kod Valjeva. Zamonašio se 1960. godine u Manastiru Ćelije, a Teološki fakultet zavrišio u Atini gde je i doktorirao.

Za episkopa raško-prizrenskog izabran je 1991. godine, a tu dužnost je pre njega obavljao patrijarh Pavle.

Artemije je iz Sabora Srpske pravoslavne crkve isključen pre deset godina, a zatim i iz Crkve.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.