I Srbija da procesuira svoje zločince

Izvor: Beta, 26.Feb.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Srbija da procesuira svoje zločince

RIM, 26. februara 2015. (Beta) - Kosovski ministar unutrašnjih poslova Skender Hiseni izjavio je u Rimu da Beograd treba da krivično goni svoje ratne zločince kao što će to činiti Priština sa bivšim pripadnicima Oslobodilačke vojske Kosova u budućem Specijalnom sudu.

Hiseni, koji boravi u poseti Rimu, tako je odgovorio na tvrdnju bivšeg oficira Vojske Jugoslavije i poslanika Srpska napredne stranke Momira Stojanovića da je podizanje Interpolove poternice za ratne zločine protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << njega direktna posledica odluke UN da se formira sud za ratne zločine pripadnika OVK na Kosovu.

"Te tvrdnje nemaju nikakve osnove", rekao je Hiseni za italijansku agenciju Nova.

"Sve zločine treba procesuirati, počevši od onih koji su ih počinili, do mesta na kojem su počinjena. Nadam se da će i Srbija prepoznati da je neophodno da optuži sve svoje bivše vojnike i pripadnike paravojnih grupacija ukaljane užasnim zločinima na Kosovu", kazao je kosovski ministar.

"Ne smemo zaboraviti da je na Kosovu više od 12.000 ljudi umrlo za samo šest meseci", dodao je.

Hiseni je ocenio da svaki pokušaj dovodjenja u vezu te činjenice i Specijalnog suda "nerazumno, jer se radi o različitim situacijama".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Hiseni: I Srbija da procesuira svoje zločince

Izvor: Blic, 26.Feb.2015

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Skender Hiseni izjavio je u Rimu da Beograd treba da krivično goni svoje ratne zločince kao što će to činiti Priština sa bivšim pripadnicima Oslobodilačke vojske Kosova u budućem Specijalnom sudu...Hiseni, koji boravi u poseti Rimu, tako je odgovorio na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.